Vasaras deserts - Siera kūka ar smiltsērkšķu sīrupu!


Ziemā es cepu pīrāgus un vasarā taisu svaigās siera kūkas. 
Šī recepte tapa garšīgā sadarbībā ar @dabasauglis un @balticcitrus lielisko smiltsērkšķu sīrupu.
Man patīk viss latviskais un patīk arī viss pasaulīgais un modernais, tāpēc savā ēdienkartē priecājos par siļķi ar biezpienu un arī par dažādiem Āzijas ēdieniem. 
Šoreiz tapa lielisks vasaras deserts ar @dabasauglis Latvijā ražoto bioloģisko smiltsērkšķu sīrupu! Man ļoti patīk sabalansēti deserti - pietiekami salds un pietiekami skābs, un šis nu reiz ir meistardarbs! 
Sastāvdaļas pavisam vienkāršas, visgrūtākais ir gaidīšanas laiks!

Recepte:
@dabasauglis bioloģiskais smiltsērkšķu sīrups 300ml
• 400g svaigais krēmsiers
• 200ml saldais krējums (35%)
• ēdamkarote citrona sulas • ēdamkarote želatīna
Žalatīnu uzbriedina ūdenī un tikmēr samaisa pārējās sastāvdaļas bļodā , vēlams tā, lai viss neiet pa gaisu, bet ja nu tā gadās (kā piemēram man), tas nekas - tik uz priekšu!
Pamatnei samaisīju @selgacepumiklasiskos ar kausētu sviestu! Pa virsu dekorēju ar lieliskajiem @the_beginnings smiltsērkšķu cepumiņiem. Ja jūties pavisam “fancy”, droši izmanto šos cepumiņus arī pamatnei!
Saliek traukos pamatni un pa virsu pildījumu un liek ledusskapī līdz ritdienai - šī bija visgrūtākā daļa, bet nu bija gaidīšanas vērta!
Labu apetīti!!! 

 


Autors: Zane Darbote

Komentāri
* E-pasts netiks publicēts mājas lapā.